kryptovaluta-livsstildk

Sådan investerer du i Bitcoin & kryptovaluta

Har du drømt om at sige dit job op og blive krypto-millionær? Er det nu eller aldrig? Du behøver ikke at sige dit job op for at komme i gang, men du har brug for at kende det grundlæggende om, hvordan man investerer i kryptovaluta.

Denne guide vil lære dig det grundlæggende om, hvad kryptovaluta er, hvordan den bruges, og hvordan du kan investere i den fra din hjemmecomputer. Hvis du følger de trin, der er beskrevet i dette indlæg, kan du komme i gang med din rejse mod rigdom gennem digital valuta.

Er du helt ny inden for investering, anbefaler vi at du læser vores artikel om investering for begyndere.

Potentialet i kryptovaluta er enormt, men det kan også være forvirrende at forstå. Denne guide vil forklare de grundlæggende begreber og strategier for investering i kryptovaluta. Hvis du spekulerer på, hvordan du investerer i cryptocurrency, bør følgende guide være nyttig .

Kryptovalutaer har været i nyhederne i et stykke tid, så det er på tide, at du lærer om dem. Kryptovalutaer har taget fart i 2017 og har endda overgået de høje forventninger. Hvis du er nysgerrig som mange andre og ønsker at vide mere om kryptovalutaer, er dette indlæg et godt sted at starte. Dette indlæg vil hjælpe dig med at lære, hvad kryptovaluta er, hvordan den fungerer, og hvordan du kan investere i den.

En verden af kryptovaluta er ekstremt tiltrækkende. Potentialet for overskud har forårsaget en frenzy i både gamle og nye investorer. Efter kun at have været tilgængelig for offentligheden siden 2009 har investeringer i kryptovaluta hurtigt nået 100 milliarder USD i kapitalisering. Platformen giver folk fra hele verden mulighed for at købe, sælge og handle ved hjælp af almindeligt anvendte fiatvalutaer som USD og EUR, såvel som altcoins, der kun er kryptovalutaer.

Hvad er Bitcoin / kryptovaluta?

Cryptocurrency, også kendt som digital valuta eller virtuel valuta, er et decentraliseret betalingssystem. Tænk på kryptovaluta som dollars eller euro, men helt ureguleret. Disse valutaer kan bruges til at betale for ting elektronisk eller personligt uden brug af kontanter eller et kreditkort. De børser, der letter køb og salg af kryptovaluta, er normalt meget gennemsigtige, og de kan prale af hurtigere transaktionstider. Mens en stor del af væksten i kryptovaluta kommer fra individuelle købere, der håber at få overskud på deres investering, bliver den stadig i stigende grad indført som en betalingsform for virksomheder og selskaber.

Bitcoin og kryptovaluta er decentraliseret, hvilket betyder, at der ikke er nogen centralbank, der kontrollerer valutaen, men at valutaen i stedet kontrolleres af de mennesker, der bruger den. Da den ikke er centraliseret og fortsat er under kontrol af brugerne af kryptovalutaen, betragtes den som et system uden tillid. Denne tillidsløse natur er det, der gør, at kryptovalutaer som Bitcoin har værdi. Folk har mere tillid til denne måde at foretage finansielle transaktioner på, og det at der ikke er en tredjepart involveret (dvs. regeringen) øger denne tillid til dens evne til at holde værdien.

Bitcoin er den mest udbredte, mest populære og mest værdifulde kryptovaluta

Lær, hvordan du investerer i kryptovaluta og bitcoin

I denne artikel vil vi gå dig gennem trinene for, hvordan du investerer i kryptovaluta. Vi dækker, hvad du skal gøre, før du køber, og hvordan du vælger en børs, der er den rigtige for dig.

Hvorfor skulle nogen ønske at investere i bitcoin? Det har trods alt ingen indre værdi – i hvert fald ikke endnu. Det samme argument blev fremført om internettet for 20 år siden: det havde heller ingen værdi dengang. Det samme blev sagt om personlige computere, mp3-afspillere og endda kabel-tv-kanaler, før de blev alment accepteret.

Bitcoin er en digital valuta eller et digitalt aktiv, der er designet til at fungere som et udvekslingsmiddel, som gør det muligt at overføre penge direkte mellem to parter uden at gå gennem en finansiel institution. Bitcoin omtales ofte som en kryptovaluta eller som en digital valuta, men disse udtryk kan være misvisende, fordi de antyder, at den kun bruges som en investering eller et værdilager (ligesom guld). Bitcoin bruges også som betalingsmetode på internetwebsteder som Expedia, Overstock eller Dell. Den kan handles på onlinebørser som Coinbase eller Bitstamp ved hjælp af amerikanske dollars eller andre valutaer.

Kryptovaluta er en digital valuta, der bruger krypteringsteknikker til at regulere genereringen af valutaenheder og verificere overførslen af midler. Der findes mange kryptovalutaer, men bitcoin er langt den mest kendte. Bitcoin er også kendt som en digital valuta eller en virtuel valuta.

Bitcoin er den første decentraliserede kryptovaluta, der nogensinde er blevet skabt. Den blev skabt af en ukendt person eller gruppe af personer under navnet Satoshi Nakamoto. Kryptovalutaen blev frigivet i 2009 og nåede sit højdepunkt i 2013 på 1 240 dollars pr. bitcoin, før den faldt ned til omkring 200 dollars pr. bitcoin i 2015. I juni 2017 blev den handlet omkring 2.500 dollars pr. bitcoin ifølge CoinDesk’s prisindeks.

Værd at vide når du skal investere i kryptovaluta

At investere i kryptovaluta er lidt ligesom at investere i enhver anden valuta eller råvare. Du kan investere ved at købe, sælge og holde.

Men med kryptovaluta er der et par ekstra ting, som du skal vide noget om. Den første er, at ikke alle kryptovalutaer er skabt ens. Nogle er bedre end andre, både med hensyn til potentielt afkast og sikkerhed. Den anden er, at du skal være forsigtig med, hvor du opbevarer din kryptovaluta.

Du kan købe digitale valutaer på børser som Coinbase og Binance. De er normalt opført under navnet på valutaen (som “Bitcoin”). Du kan også købe digital valuta direkte fra andre mennesker ved hjælp af online markedspladser som LocalBitcoins, hvis du bor i et område, hvor der er sælgere til rådighed.

Hvis du ønsker at købe Bitcoin eller en anden type kryptovaluta, er det bedst at gøre det med en bankkonto i dit eget land i stedet for med kontanter, der er indbetalt i en hæveautomat eller ved at overføre penge via Western Union eller MoneyGram – dette vil hjælpe med at holde din identitet sikker mod hackere

Når du har fået nogle bitcoins, hvordan opbevarer du dem så? Dette er vanskeligt, fordi bitcoins er 100% virtuelle: Der findes ingen fysisk modstykke som guldbarrer, der kan opbevares i et pengeskab. Der findes forskellige måder at opbevare bitcoin på:

  • på en online børs (fx Coinbase, Bitstamp etc.)
  • på en paper wallet
  • på en hardware wallet (fx Nano Ledger)

Af de 3 nævnte opbevaringsmetoder, må paper wallet og hardware wallet, siges at være de mest sikre.